Elevene møter både teoretiske og praktiske fag på Østerbo. Et av de fagene som alle skal være med på er gymnastikk. Det høres kanskje ikke så spennende ut, og mange elever prøver å komme seg unna dette faget det første ukene. men i løpet av året endrer en hel del av elevene sitt syn på fysisk aktivitet. Gymlærer Bjørn sine mange gode påfunn gjør det spennende å være med i timene. En vond fot eller en skade er trevt imot en utfordring for Bjørn og hans pedagogiske opplegg.


Spenst og tennis


Praktiske yrker krever god fysikk!. Da skulle en tro at elevene stod i kø for å være med i gymtimene. Slik er det dessverre på svært få videregående skoler. Kanskje en av grunnene er gymsaler med for dårlig utstyr. Østerbo har tatt konsekvensen av dette og reiser nå med elevene inn til Halden for å trene på et studio. Her har de trimapparater og instruktører med utdanning og erfaring som ikke er tilgjengelige på skolen. I tillegg har skolen leid seg inn i en tennishall, hvor åtte elever kan være i aktivitet samtidig. Tilbudet ser ut til å være populært og oppslutningen om disse fysiske timene er bedre enn på lenge. Etter at bussen har kjørt nedover på tirsdager og onsdager er det nå blitt forunderlig stille i gangene. Ingen pågang for å få sykemelding eller registrering av fravær. Det må være et godt tegn!
Her er det gymlærer Bjørn som må ta imot slag fra en "proff" elev som tydelig har hatt på seg boksehansker før.


Tilbud som elevene bruker


Fra januar 2011 fikk elevene også et tilbud om trening på lørdager. Det er mange som er interessert i å komme seg ut en tur for å få igang musklene igjen.
Skolen organiserer transporten og tar bussen i bruk for å få alle nedover til treningssenteret.

Høsten 2013 ble et nytt trimrom med spinning og tredemøller bygget opp. Rommet blir nå i vår flyttet til "Barnehagebygget" og er et tilbud både til elever og beboere.

For noen er det en terskel for å komme igang med slagene.